[stm_single_car_title][evc_image_gallery type=”carousel” images=”1552,1553″]
[wdo_advance_tabs_free wdo_tabs_style=”style1″ wdo_tabs_type=”vertical”][wdo_advance_tab_free wdo_tab_title=”2.5 HP”]
 
Snaga na elisi (kw / ks) 1.9/ 2.5
Max. broj obrtaja motora 4500 – 5500
Broj cilindara 1
Zapremina motora (ccm) 85cc
Pokretanje motora Ručno
Ubrizgavanje goriva Karburator
Upravljanje Ručica
Rezervoar za gorivo 1.1L
Menjač Napredn
Prazan hod
Prenosni odnos 2,15:1
Težina (kg) 17
[evc_image_gallery type=”carousel” images=”1539,1540″]
[/wdo_advance_tab_free][wdo_advance_tab_free wdo_tab_title=”3.5 HP”]
Snaga na elisi 2,6kw/3,5ks
Max.broj obrtaja motora 5000-6000
Broj cilindara 1
Zapremina motora 85cc
Pokretanje motora Ručno-potezom
Rezervoar za gorivo Ugradjen 1,1Lit
Upravljanje Ručkom
Alternator Ne
Menjač Napred
Prazan hod
Prenosni odnos 2,15 : 1
Težina 17kg
[evc_image_gallery type=”carousel” images=”1564,1565″]
[/wdo_advance_tab_free][/wdo_advance_tabs_free]

Svakako najmanji modeli iz bogate ponude Mercury vanbroskih četvorotaktnih motora su motori od  2.5 i 3.5 konjske snage. Jedinstven dizajn sa specijalnom crnom mat bojom, lakoća rukovanja i mala težina omogućavaju vam da u svakom momentu imate pouzdan pomoćni motor na vašem čamcu ili glavni motor kada je reč o manjim plovilima.

Upravljanje

Svaki motor poseduje ojačanu ručku za nošenje a velika prednost je što se na upravljačkoj ručici ,koja se može pomerati i blokirati po potrebi, nalazi menjač koji vam odsečnim pokretima omogućava lako dodavanje gasa. Takozvani leptiri će vam omogućiti lako i brzo montiranje i skidanje motora sa plovila a još jedna prednost je što se motor dok je u radu može okrenuti za čitavih 360 stepeni i tako preokrenuti potisak.

Tehničke karakteristike

Mercury motori od 2.5 i 3.5 konjskih snaga su od početka dizajnirani da budu kompaktni, lakši za rukovanje i lakši za nošenje. Kod ovih modela je karakterističan sistem jednog cilindra koji je Mercury patentirao. Kod sistema jednog cilindra izbegnuti su zaptivke i zavrtnji čime je glava motora kompaktnija i lakša.

Vibracije- svedene na minimum

Vibracije su svedene na minimum, pa kod ovih modela ima 32% manje vibracije nego kod konkurentskih modela motora. Vaša ruka prosto neće osetiti vibraciju pored sistema antivibracione ručice.

Startovanje

Mercury motori od 2.5 i 3.5 konjskih snaga se izuzetno lako startuju jednim potezom kanapa. Motori troše čist benzin a svaki model sadrži svoje rezervoar od 1,1L. Ubrizgavanje goriva kod najmanjih motora iz Mercury game je preko karburatora.

5 godina bezuslovne garancije

Pored usluga prodaje možete se osloniti i na momentalnu dostupnost svih rezervnih delova i profesionalnu uslugu naših majstora. Činjenica koja po svemu sudeći izdvaja Mercury jeste 5 godina bezuslovne garancije na sve model naših vanbrodskih motora.

Budite prvi na vodi, izaberite Mercury!