Specifikacija 4.5 L 200
4.5 L 250
Snaga 200/250 KS - 149/187 KW
Obrtaji u minuti 4400-4800
Zapremina u litrima CID 4,5 /275
Izgled cilindra v
Broj cilindara 6
Tezina 424kg
Rezervoar za gorivo Integrisan
Sistem goriva MPI
Gorivo Benzin
Smart craft Da
Digitalni gas i menjac Opciono
Zatvoreni sistem hladjenja Opciono
Pogoni Alpha
Bravo

Nova generacija motora -4,5 L sa mnoštvom inženjerskih inovacija ovaj model postavlja nove standarde  u odnosu snage i težine, vozačkog iskusta, ubrzanja, trajosti i lakoće održavanja.

Izdržljivost

Dugovečnost je moguća, blok motora je napravljen od čeličnog livenog gvožđa a ono što ga čini još izdržljivijim je zatvoreni sistema vodenog hladjenja bloka motora. MerCathode® predstavlja zaštitini aktivni katodni sistem protiv korozije , koji je standardan u paketu sa Bravo pogonima.

Tihi rad

MPI sistem – predstavlja mešanje goriva i vazduha u komori za sagoravanje koje omogućava ultra-nesmetan rad od faze mirovanja pa sve do potpuno otvorenog gasa. Mercury inženjeri su postigli neverovatne rezultate kada je reč i o nismom nivou buke, vibracije i upravljivosti kod modela 4.5L. Servo upravljanje je u standarnoj opremi naravno što vam omogućava sigurno i lako upravljanje.

Efikasnost

Izuzetan odnos snage koji je dostupan u dve verzije od 200 ili 250 konjskih snaga i težine ‚od 345 kg smanjuje potrošnju goriva dok ga MPI sistem dodatno poboljšava. ECT ( Kontrola emisije izduvnih gasova) radi ruku por ruku sa MPI sistemom što praktično čini mozak motora za optimizaciju efikasnosti i smanjenje emisije izduvnih gasova.

Ono što posebno izdvaja ovaj model MerCruiser motora jeste čak 6 cilindara , 4500 cc ,smart craft instrumente upravljanja i naravno digitalni gas i menjač.