MerCruiser 8.2L – Osovinski vod

Specifikacija 8.2 Horizon DTS
8.2 H.O. DTS ECT
Snaga 370 ks (280kw)
425 ks (317kw)
Obrtaji u minuti 4200-4600
4400-4800
Zapremina u litrima 8.2
Izgled cilindra v
Broj cilindara 8
Tezina 509kg
Rezervoar za gorivo Integrisan
Sistem goriva MPI
Gorivo Benzin
Smart craft Da
Digitalni gas i menjac Opciono
Zatvoreni sistem hladjenja Standard
Izduvni sistem Izduvne čelične cevi

Generacija motora -8,2 L sa mnoštvom inženjerskih inovacija ovaj model postavlja nove standarde  u odnosu snage i težine, vozačkog iskusta, ubrzanja, trajosti i lakoće održavanja. Ali ono što ga posebno izdavaj i od čega zastaje dah, jeste brzina i sportska vožnja na zaista visokom nivou!

Izdržljivost

Dugovečnost je moguća, blok motora je napravljen od čeličnog livenog gvožđa a ono što ga čini još izdržljivijim je zatvoreni sistema vodenog hladjenja bloka motora. MerCathode® predstavlja zaštitini aktivni katodni sistem protiv korozije , koji je standardan u paketu sa Bravo pogonima.

Tihi rad

MPI sistem – predstavlja mešanje goriva i vazduha u komori za sagoravanje koje omogućava ultra-nesmetan rad od faze mirovanja pa sve do potpuno otvorenog gasa. Mercury inženjeri su postigli neverovatne rezultate kada je reč i o nismom nivou buke, vibracije i upravljivosti kod modela 6.2L. Servo upravljanje je u standarnoj opremi naravno što vam omogućava sigurno i lako upravljanje.

Efikasnost

Izuzetan odnos snage koji je dostupan u dve verzije od 380 ili 430 konjskih snaga i težine ‚od 449 kg smanjuje potrošnju goriva dok ga MPI sistem dodatno poboljšava. ECT ( Kontrola emisije izduvnih gasova) radi ruku por ruku sa MPI sistemom što praktično čini mozak motora za optimizaciju efikasnosti i smanjenje emisije izduvnih gasova.

Ono što posebno izdvaja ovaj model MerCruiser motora jeste čak 8 cilindara , 8200 cc ,smart craft instrumente upravljanja i naravno digitalni gas i menjač.

Ovaj model možete izabrati u varijanti sa katalizatorom ili bez katalizatora, naravno u varijanti sa 380 ili 430 konjskih snaga.

Za ove tipove motora karakterističan je osovinski vod.