Valiant Sport 550 predstavlja jedan on najpopularnijih modela iz porodice Valiant čamaca, ali kao i svi modeli Valiant rib čamaca on je odličan izbor za bilo kakve rekreativne aktivnosti i odmaranje na vodi. Ne samo da sadrži tradicionalno rib korito, već je veoma lak za transport,skladištenje, plovidbu, i sportsku vožnju.

Sport 550 je dostupan u verziji fiberglas plastike materijala koji se koristi za izradu korita a tubusi su napravljeni od veoma kvaltetnog PVC materijala koji ni posle dugog niza godina ne gubi boju i kvalitet. U samom kokpitu ploivilo je opremljeno sa konzolom sa prednjim sedištem i visokim sedištem sportskog dizajna koja ostavlja mogućnost prolaska sa leve i desne strana s obzirom da se nalazi na samoj sredini plovila. Dakle prostor je maksimalno iskorišćen.

Plovilo je dizajnirano  za sportsku vožnju, vuču skijaša, različite sportove na vodi a može se koristiti i prilikom ronjenja pošto ima dosta mesta za smeštanje opreme i boca. Čamac poseduje i merdevine za izlazak iz vode.

Ovaj model nudi se u paketu sa Mercury vanbrodskim motorima od  60ks ili 80ks.

U opticaju su i veliki izbor različite dodatne opreme koja se može prilagoditi željama klijenta: čelični rezervoar, kompas, pokrivač konzole, rol bar i još mnogo različite opreme!

Valiant 550 Sport će vam pružiti maksimalno uživanje u toplim i letnjim danima uz mogućnost upražnjavanja različitih rekreacija i sportova na vodi!

 
Specifikacija: Sport 550
Dužina: 5.36m
Dužina unutar čamca: 4.15m
Širina: 2.45m
Širina unutar čamca: 1.28m
Prečnik tubusa: 47-57cm
Težina čamca bez motora: 365kg
Maksimalna težina motora: 200kg
Osovina L ( Duga)
Maksimalna snaga motora: 80ks (59.2kw)
Preporučena snaga motora: 80ks (59.2kw)
Broj vazdušnih komora: 5
Kapacitet rezervoara: 95l - opciono
Tip rezervoara: Integrisan
Maksimalan broj osoba: 9
CE kategorija C
[evc_image_gallery type="slider" images="1275,1276,1277" image_size="full"]